De avocadoplant als huiskamerplant

Vergeet de pannekoekplant of de strelitzia plant nu is je interieur pas echt af wanneer je minimaal één avocadoplant naast je televisie hebt staan.

Avocado plant

Door de hype rond avocado’s is ook de avocado plant in de Nederlandse huiskamers steeds populairder aan het worden. De avocado plant is een erg mooie groene plant met grote bladeren die je prima een plek in je huiskamer kunt geven als mooie kamerplant. De avocadoplant is een groenblijvende plant. Wanneer je een gemiddeld grote huiskamerplant van 60-80 cm groot wilt hebben kun je hem het beste in een pot van 35cm doorsnee zetten.

Avocado plant verzorgen

Een avocado plant als huiskamerplant dat vraagt veel onderhoud en verzorging. Maar vind je het leuk om goed te zorgen voor je avocado plant en heb je het geduld dan heb je na een paar jaar wel een hele mooie huiskamerplant. Na ongeveer drie tot vier jaar kunnen er zelfs kleine vruchtjes aan de plant groeien. Wanneer je echt je eigen avocado’s wilt kunnen plukken zou je plant waarschijnlijk eerst geënt moeten worden en moet je de plant laten uitgroeien tot een avocado boompje. Je kunt de plant dan beter naar de tuin in een kas verplaatsen.

Huiskamerplant 2021

Vergeet de pannenkoekplant of de strelitzia plant nu is je interieur pas echt af wanneer je minimaal één avocado plant naast je televisie hebt staan. Wanneer de avocado plant ook vruchtjes krijgt is deze mooie huiskamerplant pas echt een blikvanger!

Jonge avocadoplant, nieuwe uitlopende bladeren


Geef je avocado plant een mooie plek


Avocado Kweekpot voor Binnen - 100% Gerecycled Plastic

Uit een avocadopit je eigen avocadoplant kweken, erg leuk om te doen!

Ben jij ook helemaal gek op avocado’s? Heb je ook een klein beetje groene vingers en veel geduld? Probeer dan eens om je eigen avocadoplant te kweken. Het is erg leuk om te doen en met de juiste tips en goede verzorging heb je na een jaar of drie ook echt een mooie avocado huiskamerplant. Je hebt niet veel nodig om binnen 6 maanden al je eigen avocadoplantje van ongeveer 30cm te hebben.

Tips voor het zelf kweken
Privacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: