Colofon

De avocadoplant is een erg leuke en bijzondere kamerplant, de avocado's die eraan groeien zijn razend populair geworden de laatste jaren en erg lekker en gezond om te eten. Op avocadoplant.nl en onze facebook en youtube kanalen vind je veel handige en leuke informatie.

Avocadoplant

Leuk, dat je hier terecht bent gekomen. Wil jij weten hoe je jouw avocadoplant het beste kunt verzorgen, of je eigen avocadoplant kweken uit pit? De avocadoplant is een erg leuke en bijzondere kamerplant, de avocado’s die eraan groeien zijn razend populair geworden de laatste jaren en erg lekker en gezond om te eten. Wil jij leuke en handige tips, recepten en weetjes lezen of heb jezelf leuke ervaringen of ideeën om te delen? Als het gaat over het verzorgen, kweken, bewaren, groeien, eten, planten, snoeien of soorten avocado’s dan is deze website voor jou! Kijk ook even op onze facebook pagina.

Het idee voor deze website is ontstaan in 2019 omdat ik merkte dat ik lang moest zoeken op het internet om de juiste informatie te vinden over het kweken en verzorgen van mijn avocadoplant. Ik vond veel dezelfde standaard informatie terwijl mijn avocadoplant er steeds slechter uit ging zien (waarschijnlijk gaf ik teveel water in één keer).

Daarnaast vond ik het zonde om de avocado pitten die ik overhield na het eten van de Hass avocado’s van de Albert Heijn weg te gooien. Ik gebruik zeker 2x per week avocado’s in maaltijden, in een smoothie of gewoon op brood. Zonde om de pit weg te gooien, en dus ben ik met de pitten avocado plantjes gaan kweken. Dit is niet alleen erg leuk om te doen maar je houd er ook echt een mooie avocadoplant aan over. De avocadoplant heeft mooie grote langwerpige bladeren en als je echt je best doet kan je avocadoplant uitgroeien tot een echte avocadoboom. Met veel geluk en groene vingers kan zelf je avocadoplant na ongeveer zes tot acht jaar gaan bloeien en vruchtjes krijgen.

Naast dat de avocado veel gezonde vetten bevat en ook echt kan bijdragen aan je gezondheid vind ik avocado’s ook gewoon erg lekker.

Uit een avocadopit je eigen avocadoplant kweken, erg leuk om te doen!

Ben jij ook helemaal gek op avocado’s? Heb je ook een klein beetje groene vingers en veel geduld? Probeer dan eens om je eigen avocadoplant te kweken. Het is erg leuk om te doen en met de juiste tips en goede verzorging heb je na een jaar of drie ook echt een mooie avocado huiskamerplant. Je hebt niet veel nodig om binnen 6 maanden al je eigen avocadoplantje van ongeveer 30cm te hebben.

Tips voor het zelf kweken
Privacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: