Avocadoplant bewateren tijdens je vakantie

Ga je de komende weken op vakantie of kun je om andere redenen tijdelijk je planten geen water geven? Geen probleem. Je hoeft geen familie of buren lastig te vallen of je planten dood te laten gaan.

Eenvoudig je avocadoplant bewateren tijdens je vakantie

Ik heb al verschillende manieren geprobeerd om tijdens mijn vakantie mijn kamerplanten te bewateren maar niet altijd met het resultaat waar ik op hoopte. Je planten in een schaal met water zetten. Haal je planten uit hun pot en zet ze in plastic plantenpotjes in een grote schaal met water. Op deze manier kunnen de wortels van je plant van onderaf water opnemen. Deze manier werkt opzich goed voor veel van je kamerplanten wanneer je één maximaal twee weken op vakantie gaat.

Niet ideaal

Toch werkt je planten in een schaal met water zetten ook niet altijd goed, zeker wanneer je avocadoplantjes nog wat kleiner zijn kan de aarde toch te nat worden voor je avocadoplant en komen er vliegjes en beestje op af. Ook heb ik gehad dat na drie weken vakantie het water in de schaal toch te weinig was geweest en was gaan verdampen waardoor de plant alsnog te weinig water had gekregen. Zeker voor kleine avocadoplantjes wil je toch de bewatering van je plant goed regelen. 🙁

Bewateringssysteem van RX Goods®

Het bewateren van je kamerplanten maar ook je planten in de tuin wanneer het een droge en warme zomer wordt was nog nooit zo eenvoudig. Met de handige waterdruppelaars van RX Goods hebben je planten altijd voldoende water. Het werkt erg eenvoudig. Doormiddel van een bak, emmer of vaas met water als reservoir kan je zelf de juiste druppelhoeveelheid kiezen voor de gewenste tijd. Hoe groter je reservoir met water hoe meer dagen het druppelsysteem erover zal doen om het water op te maken. Je kunt afhankelijk van het aantal planten en de duur van je vakantie een reservoir neerzetten voor een paar dagen of een emmer met een paar liter water voor 2-4 weken.

Automatisch druppelsysteem voor tijdens de vakantie


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: