Zelf avocadoplant kweken met vrucht

Kunnen er eetbare avocado's gaan groeien aan een zelf gekweekt avocadoplantje?

Ik kreeg deze week de vraag van iemand of er ook eetbare avocado’s kunnen gaan groeien aan mijn zelf gekweekte avocadoplantje. Moet mijn avocadoplant dan eerst een echte boom worden voordat er vruchtjes aan gaan groeien? Of moet de avocadoplant bestoven worden door een andere avocadoplant? Het is mij in ieder geval niet eerder gelukt dat er per ongeluk vruchtjes gingen groeien aan mijn avocadoplant.

Dus daarom dit blog bericht. Ik heb deze week twee nieuwe avocado pitten in de vensterbank op water gezet. En ik ga uitzoeken wat de beste manier is om ervoor te zorgen dat er aan deze plantjes ook echt vruchtjes gaan groeien. Ik zal de komende tijd (zal zeker wel drie-vijf jaar overheen gaan) iedere stap dit ik doe hieronder in de blog bericht bijhouden. Met als doel dat er vruchtjes gaan groeien aan één van deze straks avocado plantjes.

Heb je tips of is het jou wel eerder gelukt/overkomen om vruchtjes te laten groeien aan een eigen gekweekte avocadoplant? Laat het op de facebook pagina weten. Ik ben benieuwd! Moet lukken toch?


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: