Zet je jouw avocadoplant naast de verwarming?

Heb je jouw avocadoplant uit pit goed verzorgd en is je plant toe aan een grotere pot en een mooie plek in je woonkamer? Waar kun je deze het beste neerzetten?

Mijn avocadoplant uit pit is inmiddels anderhalf jaar oud en al behoorlijk gegroeid. De plant is nu ongeveer 65cm en staat sinds deze week in een grotere pot. Nu is natuurlijk de vraag waar ga je jouw nieuwe zelf gekweekte huiskamerplant neerzetten? Niet naast de radiator!

Hoge luchtvochtigheid

Avocadoplanten groeien goed bij een hoge luchtvochtigheid. Zet je avocadoplant daarom niet naast je radiator. Door de verwarming wordt de lucht droog en hierdoor zullen de grond en de bladeren ook sneller uitdrogen. Zeker in de winter wanneer de verwarming hoger gezet wordt zal de lucht in huis snel droger worden. Het beste kun je jouw plant in de woonkamer op een lichte plek uit de buurt van de radiator plaatsen.

Regelmatig sproeien

Het is goed voor de avocadoplant om deze regelmatig even nat te sproeien of rondom je plant glaasjes met water te plaatsen. Dit zorgt namelijk voor een gezonde luchtvochtigheid in de kamer. Doordat het water uit de glaasjes verdampt en in de lucht blijft hangen zul je zien dat de bladeren van je avocadoplant zullen herstellen van opkrullen of uitdrogen.

Heb je geen radiatoren in huis maar vloerverwarming dan is het sowieso goed om op meerder plekken in de kamer glaasjes water te plaatsen. Een gezonde luchtvochtigheid in huis is niet alleen goed voor je avocadoplant, de meeste andere kamerplanten hebben ook baat bij een gezonde luchtvochtigheid.

Een luchtvochtigheid van ongeveer 50% tot 60% zal een gezonde situatie zijn en dus ook goed voor je avocadoplant. Wil je de luchtvochtigheid in huis zelf meten? Je kunt hiervoor een handige hygrometer gebruiken.

Een gezonde luchtvochtigheid binnen van 50-60%?


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: