Hydroponie: Avocadoplant laten groeien in water

De avocadoplant is een mooie huiskamerplant voor hydroponie, omdat de avocadoplant zijn voeding voornamelijk uit water haalt.

Hydroponie

Een erg leuke nieuwe trend onder plantenliefhebbers is hydroponie. Je ziet het steeds vaker, planten laten wortelen en groeien in een vaas met water. Dus weg met de pot en de aarde. Het is echt een trend aan het worden en nadat je dit artikel gelezen hebt zal het je overal opvallen. Bij de kapper, Intratuin, kledingwinkels, of wanneer je gaat eten bij een restaurant. Planten rechtstreeks met de wortels in een doorzichtige vaas met water laten groeien.

Avocadoplant geschikt voor hydroponie

De avocadoplant is zeker in het begin ook geschikt voor deze manier van planten kweken omdat de avocadoplant zijn voeding voornamelijk uit water haalt. De haartjes van de wortels en de wortels van de avocadoplant zijn klein en nemen langzaam water op. Wanneer je elke week het water even ververst zal je avocadoplant goed blijven doorgroeien. Gebruik het liefst mineraal water inplaats van kraanwater omdat hier meer voedingstoffen inzitten. Gebruik je toch water uit de kraan meng dit dan met een zakje plantenvoeding zodat je avocadoplant voldoende voedingstoffen krijgt.

Wat is hydroponie?

Bij hydroponie groeien planten in een vaas met de wortels in het water. Erg leuk, omdat je nu niet alleen de ontwikkeling van je avocadoplant boven de aarde kunt zien maar ook de ontwikkeling van de wortels in het water. Niet alle planten zijn geschikt om alleen in water te groeien, maar voor je avocadoplant is dit zeker in het begin geen probleem. Mijn avocadoplant heb ik van pit tot ongeveer 60-70cm hoog in het water laten wortelen. Daarna heb ik de plant naar een pot met aarde verplaatst omdat ik het idee had dat de plant stopte met groeien.

Op bovenstaande foto mijn avocadoplant ga deze nu overzetten naar een pot met aarde.

Het is erg leuk om zelf een avocadoplant te kweken vanaf pit, eerst in een glaasje water en vervolgens in een grotere vaas met water. Het is echt een leuke eyecatcher! Op een gegeven moment is het wel nodig en beter voor je avocadoplant om deze naar een pot met aarde te verplaatsen. Je avocadoplant zal namelijk uiteindelijk moeten uitgroeien naar een avocadoboom. In de natuur kan een avocadoboom wel 15-20 meter hoog worden. Wanneer je in Nederland met ons klimaat een eigen avocadoplant wilt kweken en laten uitgroeien tot avocadoboom zal deze niet veel groter worden dan 3 meter.


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: