Verticaal tuinieren in je eigen tuin of op het balkon

Verticaal tuinieren is erg populair in Nederland. Het is een goede en leuke manier om je tuin of terras groener te maken. Met verticale tuinieren kun je op een klein oppervlakte zoals balkon of kleine tuin optimaal benutten voor het zelf kweken van jouw groenten, fruit of bloemen/plantjes.

Verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren in Nederland is ideaal vanwege de vaak beperkte ruimte. Voor ieder type tuin of balkon is verticaal tuinieren mogelijk. Er zijn verschillende manieren om je eigen verticale tuin te creƫren. Je kunt zelf lagen met palen en trellis panelen gebruiken of met steigerhout werken. Je kunt ook kiezen voor kant-en-klare verticaal tuinieren panelen.

Rek, paneel, zak, pot of plantenbak

Zo heb je keuze uit hangende potten, plantenzakken, stapelbare plantenbakken, vegetatie schermen, schommel plantenrekken en meer. De ruimte in jouw kleine tuin kun je op deze manier optimaal benutten. Door verticaal tuinieren kun je meer kweken op een kleiner oppervlak, waardoor je dus ook meer keuze hebt om gevarieerd groente en fruit te kweken. Een groot voordeel van verticaal tuinieren is ook dat je minder water nodig hebt. Doordat je van bovenaan water geeft loopt dit door naar beneden in je verticale tuin. Verticaal tuinieren is niet alleen praktisch maar ook een leuke manier om je tuin te verfraaien. Door in de hoogte te werken krijgt je tuin creatieve en groene uitstraling. Ook is verticaal tuinieren voor veel mensen lichamelijk minder belastend, doordat je lekker staand jouw groente en fruit kunt verbouwen.


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: