Bescherm je avocadoplant tegen plantenziektes

Je avocadoplant kan worden getroffen door een aantal verschillende plantenziektes. De avocadoplant kan aangetast worden door fruitvliegjes, luizen of spintmijten. Dit kan leiden tot verwelkte bladeren of schimmelvorming op de bodem van je avocadoplant. En als je het niet bestrijd kan je plant eraan dood gaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je jouw avocadoplant kunt beschermen tegen deze plantenziektes om ervoor te zorgen dat hij gezond en sterk blijft.

Tips en trucs

Voldoende en regelmatig water geven
Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je avocadoplant te beschermen tegen plantenziektes. Als eerste, moet je ervoor zorgen dat je plant genoeg en regelmatig water krijgt. Avocadoplanten hebben veel water nodig om gezond te blijven, en ook regelmaat is belangrijk. Pas op dat je de bodem niet altijd continue vochtig blijft want dan heeft je avocadoplant teveel water en bestaat de kans dat de wortels van je avocadoplant gaan rotten.

Zet je avocadoplant niet naast andere planten
Het is voor avocadoplanten beter om deze niet naast elkaar of naast andere planten te zetten. Dit kan namelijk plantenziektes en problemen veroorzaken. Als je twee planten naast elkaar zet, kunnen deze elkaar afzwakken en wanneer één plant ziek wordt de andere hierin meenemen. Bovendien kan de bloei van een plant worden beïnvloed door de aanwezigheid van een andere plant.

Gebruik Pokon Bio insecten spray
Verder is het ook belangrijk om je plant te beschermen tegen luizen, spintmijten en andere plaaginsecten. Je kunt dit doen door je plant regelmatig te inspecteren om te controleren of er geen tekenen van deze insecten zijn en door je plant te behandelen met een insecticide als dat nodig is.

Door het voldoende en regelmatig water geven, de juiste plek en gebruikt van insecticiden indien nodig kun je jouw avocadoplant beschermen tegen plantenziektes. Wees alert op tekenen van ziekte, zodat je jouw avocadoplant snel de juiste verzorging kunt geven als dat nodig is. Zelf gekweekte avocadoplanten in Nederland zijn vanaf 1-2 jaar beste lastige planten om goed en gezond door te laten groeien.


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: