Waar kan ik in Nederland een avocadoplant kopen?

Ben jij opzoek naar een mooie Avocadoplant voor in je woonkamer? Dat is nog niet zo eenvoudig. Je loopt helaas voor deze populaire kamerplant niet de eerste de beste Intratuin of tuincentrum in. Ook als je online gaat zoeken op "Avocadoplant kopen" of "Persea Americana Kopen" (de Latijnse naam) kom je geen goede adresjes in Nederland tegen die je morgen per post een avocadoplant opsturen.

Hoe kom ik aan een avocadoplant?

Avocado’s zijn enorm populair geworden de laatste jaren en daarmee ook de zoektocht naar de avocadoplant waar deze heerlijke vrucht aan groeit. Of eigenlijk avocadoboom. De avocado begint namelijk als een mooie slanke plant met grote bladeren maar zal uiteindelijk een minder mooie avocadoboom worden van wel 15 tot 20 meter. De omgeving waar de avocado vooral goed groeit is tropisch Midden- en Zuid-Amerika. Ook in Israel en Afrika worden veel Avocado’s geweekt vanwege het klimaat in deze regio’s.

Eigenlijk zijn er twee opties, je eigen avocadoplant kweken vanuit pit. Of een avocadoplant van iemand via Marktplaats kopen. Vaak ook zelf geweekt uit pit.

Avocadoplant zelf kweken

Erg leuk om eens te proberen is om zelf je avocadoplant uit pit te kweken. Met een beetje geduld en aandacht en de juiste aanpak sta je versteld van het resultaat. Benieuwd hoe je dit het beste aanpakt? Lees meer over je eigen avocadoplant kweken uit pit.

Avocadoplant via Marktplaats

Op Marktplaats vind je meestal enkele tot tientallen zelf geweekte avocado planten te koop voor meestal niet heel veel geld. Erg leuk om eens te kijken of je er eentje bij jou in de buurt kunt vinden. https://www.marktplaats.nl/q/avocadoplant/

Alternatief voor de avocadoplant

Uiteraard gaat er niks boven een echte avocadoplant in je woonkamer, maar omdat het zelf kweken en kopen van een avocadoplant lastig is kun je ook kijken naar een alternatief. Deze plant heeft niks te maken met een avocado maar qua uiterlijk en ook de vorm van de bladeren is de Pachira Aquatica de meest lijkende plant die ik online kon vinden. Een erg leuke en mooie kamerplant die je makkelijk kunt kopen en ook zeker qua verzorging minder veeleisend is.Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: