Wist je dat je avocadoplant giftig is voor je huisdieren?

Eigenlijk alles aan de avocadoplant is giftig. Dit komt door de stof persine.

Pas op dat je hond, kat of konijn niet bij de avocadoplant kan komen. Want eigenlijk alles aan de plant is giftig. De avocado is zo giftig door de stof persine. Deze stof zit in alle delen van de avocadoplant, de bladeren zijn voor huisdieren het meest gevaarlijk aangezien hier makkelijk aan geknaagd kan worden. Maar ook de avocado zelf of de schil van de avocado wil je niet aan je huisdier geven. Persine zorgt ervoor dat spiercellen van het hart verstoord kunnen raken.

Giftige kamerplant

Bij inname van een grote hoeveel is het zelfs levensgevaarlijk voor koeien en paarden. Honden en katten krijgen na het binnenkrijgen van Persine voornamelijk maag- en darmklachten.

Persine is een gifstof die door de avocadoplant wordt aangemaakt. Persine zit vooral in de bladeren maar ook in kleine hoeveelheden in de schil van de avocado en het vruchtvlees.

Konijnen, hamsters en vogels zijn nog gevoeliger voor de giftige stof van de avocadoplant. Wanneer een klein huisdier iets van avocadoplant binnenkrijgt, kan dit binnen 24uur tot twee dagen fataal zijn.

Voor mensen en apen is de avocadoplant geen gevaar.


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: