Help! Mijn avocadoplant krijgt bruine bladeren

Je hebt maanden van verzorging en geduld gestopt in je plantje en nu worden de bladeren bruin?

Bruine bladeren

Ik denk dat mijn avocadoplant dood gaat. Hij krijgt bruine bladeren, wat doe ik fout?

Geen paniek! Wanneer je veel tijd en aandacht hebt gestopt in het kweken van je eigen avocadoplant wil je natuurlijk niet dat die mooie groene bladeren bruine vlekken krijgen of misschien bruine randjes rondom het blad.

Je kunt aan de bladeren van de avocadoplant goed zien hoe het met je plant gaat.

Waarom krijgen de bladeren van mijn avocadoplant bruine randen?

De bladeren van een plant laten goed zien wat de plant nodig heeft. Wanneer het blad helemaal bruin kleurt moet je de plant meer water geven en op een andere plek in huis zetten waar deze veel indirect daglicht krijgt. Het kan namelijk zijn dat je plant op een te donkere plek in huis staat maar ook dat deze juist achter glas in direct zonlicht staat. Avocado planten hebben veel zonlicht nodig en zijn hier ook goed tegen bestand.

Geef je avocadoplant gefilterd water. Kalk en zout zijn namelijk slecht voor je avocadoplant. Regenwater opvangen of afgekoeld gekookt water.

Teveel kalk in het water

Wanneer er bruine randen rondom het blad ontstaan kan het ook zijn dat je avocadoplant water krijgt waar teveel kalk in zit. Probeer eens een tijdje om je plant alleen regenwater te geven inplaats van kraanwater. Ook kun je proberen om je plant gekookt water te geven. Door het water te koken zit er ook minder kalk in het water. Let op dat je het gekookte water natuurlijk eerst laat afkoelen voordat je het aan je avocadoplant geeft.

Teveel zout in de grond

De grond waarin je avocadoplant staat kan ook een te hoog zoutgehalte hebben. Vaak als een plant in een pot staat gaat er door het water geven zout ophopen in de grond. De avocadoplant is hier sterk gevoelig voor en dit kan resulteren in de bruine randen om het blad van je avocadoplant. Door de grond regelmatig te verversen en regenwater te geven kun je dit voorkomen.

Je zult zien dat de bladeren van je avocadoplant binnen een paar weken tot maanden er stukken beter uit gaan zien en de bruine randen om het blad verdwijnen.

Bruine vlekken, bladeren avocadoplant

Maar let op, wanneer de bladeren geel gaan kleuren geef je teveel water en kan je avocadoplant dood gaan.

Erg handig bij het kweken van je avocadoplant uit pit

Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: