Zo moet je jouw avocadoplant snoeien

Wanneer je avocadoplant ongeveer 50cm in de hoogte gegroeid is kun je beginnen met het snoeien.

Avocadoplant snoeien

Als je graag wilt dat je avocadoplant een mooie volle huiskamerplant wordt, zal je deze regelmatig moeten snoeien. Ik begin ongeveer met het snoeien wanneer de plant 50cm groot is. Je avocadoplant heeft dan om de 6-10cm kleine vertakkingen waaraan nieuwe bladeren groeien.

Je wacht even tot de avocadoplant bovenop weer een nieuwe vertakking krijgt met jonge groene blaadjes. Deze kun je dan voorzichtig vanaf het begin van de stam schuin afknippen. Dus niet de blaadjes elk los snoeien maar het bovenste stuk van je avocadoplant net onder de vertakking op de stam afknippen.

Bij het snoeien van een avocadoplant is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet teveel tegelijk / te hard snoeit. Je kunt beter om de paar weken een klein stukje snoeien.

Korte snoeiperiode

Avocadoplanten hebben een korte snoeiperiode. Dit betekent voor de meeste soorten avocadoplanten dat de beste tijd om te snoeien tussen de lente en de zomer is. Dus van mei tot september. Als je besluit jouw avocadoplant buiten deze periode te snoeien, kan dit leiden tot schade aan je plant.

Als je hebt gesnoeid, is het belangrijk om je avocadoplant te bemesten. Bemesting is de beste manier om de plant gezond te houden en te voorkomen dat de plant ziek wordt.

Avocadoplant snoeien doet bloeien


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: