Avocadoplant verpotten

Wanneer je zelf een avocadoplantje wilt gaan kweken kun je zodra er een plantje begint te groeien uit de pit de plant het beste direct in een pot van ongeveer 30cm doorsnee zetten.

Avocadoplant groeien

Je bent enthousiast begonnen met het kweken van je eigen avocadoplant en hebt na een aantal maanden een mooi kamerplantje staan. Het verpotten van je avocadoplant zelf is heel eenvoudig, maar het is een belangrijke stap in het verzorgen van je avocadoplant.

Een avocadoplant heeft onder de grond veel ruimte nodig. Het verplaatsen naar een grotere pot zorgt ervoor dat de wortels weer ruimte hebben en hierdoor kan je avocadoplant gezond verder groeien. Dus wanneer je hem in het begin al direct in een grotere pot van ongeveer 30cm doorsnee zet, zul je jouw plantje minder vaak hoeven verpotten. Zo kan je avocadoplant lekker doorgroeien.

Na ongeveer 1 jaar een grotere pot

Als je jouw avocadoplant goed verzorgd en hij groeit goed dan zul je hem na ongeveer één jaar moeten verpotten naar een grotere pot. Dit hoeft alleen wanneer je wilt dat je avocadoplant doorgroeit en groter wordt dan ongeveer 70cm. Je kunt je plant ook in de kleinere pot laten waardoor deze stopt met groeien. Je kunt zeker in het begin wanneer je plant vooral bezig is met groeien normale potgrond gebruiken. Uiteindelijk kan je avocadoplant uitgroeien naar een echte avocadoboom. Als je wilt dat je plant doorgroeit en ook echt vruchten gaat geven dan zul je jouw avocadoplant meerdere keren moeten verpotten en uiteindelijk in de grond moeten zetten. Het zal veel werk zijn en een goede verzorging nodig hebben om jouw avocadoplant tot een avocadoboom te laten groeien.

Avocadoplant snoeien doet bloeien


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: