Hoeveel water heeft een avocadoplant nodig

Wanneer je kiest voor een avocadoplant als huiskamerplant moet je deze intensief verzorgen en wekelijks zeker 2x water geven.

Avocadoplant water geven

Een avocadoplant heeft veel water nodig maar dan ook echt veel. Uiteraard is voor elke plant water van levensbelang maar zelf heb ik nog nooit een kamerplant gehad die zoveel water nodig had als mijn avocadoplant.

Wanneer je zelf begint met het kweken van je avocadoplantje zul je zien dat het door de jaren heen zeker honderden liters water gaat kosten. Zelfs al voordat je avocadoplant een plantje is moet de avocado pit continue half in het water hangen om wortels te schieten. Het liefst wilt de pit dan al wekelijks 2x een vers bakje water. Als je het water niet regelmatig ververst zal er schimmel op je avocado pit komen. Zodra je avocado pit wortels heeft geschoten en je deze gaat verpotten en in de grond zetten zul je zeker 3 tot 5 jaar lang je plant wekelijks 2x water moeten geven voordat de eerste avocado vruchtjes beginnen te groeien.

Koud kraanwater vs regenwater

Veel mensen geven hun planten koud water uit de kraan. Het is beter om water op kamertemperatuur te geven aan je avocadoplant.

Het is ook niet voor niets dat een gemiddelde avocado in de Nederlandse supermarkt € 1.50 kost. Kortom de avocado is een dure vrucht maar ook erg lekker en gezond.


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: