De avocado is een rotding om open te maken

Steeds meer Nederlanders zijn gek op avocado's. Niet gek want avocado's zijn lekker en gezond.

Populariteit avocado

Nu de avocado een van de meest populaire vruchten van ons land aan het worden is worstelen dagelijks ook steeds meer mensen met het openmaken van een avocado. De één snijd de avocado half door met een klein mesje en verwijderd de pit met een lepel, andere gebruiken een groot keukenmes om de pit eruit te wippen.

Slachtoffers ‘avocadohand’

De zorg bij huisartsen en medisch specialisten neemt toe vanwege het fenomeen “avocadohand”. Het gevaar van het openmaken van een avocado is voor veel mensen nog nieuw. Wanneer je avocado rijp is en je deze wilt openen is deze vaak glibberig en zacht. De pit wordt er vaak met een mes uitgehaald en hierbij ontstaan veel handwonden. Het probleem is zelfs zo groot aan het worden dat het verwonden tijdens het openmaken van een avocado een eigen naam heeft gekregen, namelijk “avocadohand”.

Opletten bij openen

Je kunt natuurlijk voorzichtiger te werk gaan bij het openen en een minder gevaarlijk mes gebruiken, maar er zijn ook erg handige avocado snijders voor een paar euro via internet verkrijgbaar. Hiermee verwijder je niet alleen eenvoudig de avocadopit maar snijd je jouw avocado ook in mooie gelijke partjes.

Veilig en gemakkelijk je avocado openmaken


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: