Soorten avocado’s

Er zijn veel verschillende soorten avocado's in verschillende groottes, smaken en kleuren.

Populaire soorten in Nederland

Veel Nederlanders kopen avocado’s bij de supermarkt. Maar weten niet dat er wel honderden verschillende soorten avocado’s bestaan. Dat is ook niet gek want de avocado groei niet in Nederland. Deze groene vrucht groeit voornamelijk in tropische gebieden zoals Centraal en Zuid-Amerika. Dit zijn de 5 meest voorkomende soorten avocado’s.

1. Hass avocado

De Hass avocado is de meest bekende avocado. Zeker in de Nederlandse supermarkten. De Hass avocado is het hele jaar door verkijgbaar en heeft een nootachtige/boterachtige smaak. De buitenkant van de avocado heeft een donker groene buitenkant.
Hass avocadoplant kopen: https://amzn.to/3pP3Jlr

2. Ettinger avocado

De Ettinger avocado is ook een hele populaire avocado. Deze avocado wordt voornamelijk in Israël gekweekt en heeft een mildere smaak. De Ettinger avocado is groener en heeft meestal een grote pit.
Ettinger avocadoplant kopen: https://amzn.to/3zqXdFQ

3. Pinkerton avocado

De Pinkerton avocado is een meer langwerpige avocado qua vorm. Hierdoor is de pit ook wat meer ovaal en kleiner dan bij bijvoorbeeld de Hass avocado. Deze avocado is wat romiger en erg lekker bij een gerecht of door de salade.
Pinkerton avocadoplant kopen: https://amzn.to/2Su26NO

4. Fuerte avocado

De Fuerte avocado is ook een meer langwerpige peervormige avocado qua vorm. De Fuerte avocado heeft net als de Hass avocado een nootachtige smaak. Dit lijkt zelfs wel een beetje op de smaak van een hazelnoot. Deze avocado is wat sterker van smaak en heeft een meer olieachtige textuur.
Fuerte avocadoplant kopen: https://amzn.to/2U7sfTn

5. Lula avocado

De Lula avocado heeft een mooie ronde vorm en een mooie groene gladde buitenkant. Het vruchtvlees van de Lula avocado is meer oranje geel van kleur. De Lula avocado is ook een stuk groter dan de meeste avocado’s. De smaak van de Lula avocado is een milde fruitige zachte smaak. Deze avocado is erg lekker om als saus of guacamole te gebruiken.

Privacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: