Mijn avocadoplant verliest bladeren

Verliest jouw avocadoplant een deel van zijn blad? Geen paniek!

Je hebt met veel geduld en aandacht je eigen avocadoplant gekweekt en nu verliest de plant meerdere bladeren. Het is gelukkig niet zo dat wanneer jouw avocadoplant meerdere bladeren verliest de plant aan het doodgaan is. Ik heb zelf gemerkt dat mijn avocadoplant vaak rond november/december een gedeelte van zijn bladeren verliest. Dit komt doordat de temperatuur omlaag gaat en de plant voorzichtiger omgaat met het verdelen van zijn energie om te overleven. Energie naar stam en wortels hebben dan prioriteit. Als je avocadoplant al wat ouder is (2 tot 5 jaar) moet je avocadoplant al best wel een kou tot -3 graden aankunnen.

Waarschijnlijk heeft je avocadoplant het koud doordat het winter is. Je avocadoplant verliest dan een gedeelte van zijn bladeren om de energie beter te verdelen en te overleven.

Ik heb vorig jaar mijn plant van 3 jaar en 70cm de hele winter buiten in de tuin laten staan. De plant heeft toen ongeveer de helft van zijn bladeren verloren maar in het voorjaar kwamen er meer nieuwe scheuten.

Het is dus niet direct dat het slecht gaat met je avocadoplant wanneer deze bladeren verliest. Je avocadoplant kan ook bladeren verliezen doordat deze ziek is of omdat de plant onvoldoende voeding heeft.


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: