De oorsprong van de avocado

De avocado komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika.

De avocado komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en dan voornamelijk uit Mexico. Tegenwoordig kun je de avocado het hele jaar door verkrijgen en zijn er ook veel landen in Afrika waar de avocado gekweekt wordt. Landen waar nog altijd veel avocado’s vandaan komen zijn Mexico en Peru maar ook Zuid-Afrika en Kenia.

De wereldwijde toenemende vraag naar avocado’s heeft helaas ook negatieve gevolgen omdat boeren in gebieden waar de avocado gekweekt wordt veel water nodig hebben en gebruiken om avocadobomen te kweken. Ook worden grote stukken bosgebied gekapt om plaats te maken voor de avocadobomen. Dit zorgt er ook voor dat de prijs van een “eetrijpe avocado” in de gemiddelde supermarkten in Nederland momenteel best hoog is.

Avocado’s worden niet voor niets het groene goud genoemd. In Nederland kost één avocado gemiddeld €1,50. Aangezien ze vaak per 2 verkocht worden betaal je dus al snel €3,00 of meer voor eetrijpe avocado’s.

Uit een avocadopit je eigen avocadoplant kweken, erg leuk om te doen!

Ben jij ook helemaal gek op avocado’s? Heb je ook een klein beetje groene vingers en veel geduld? Probeer dan eens om je eigen avocadoplant te kweken. Het is erg leuk om te doen en met de juiste tips en goede verzorging heb je na een jaar of drie ook echt een mooie avocado huiskamerplant. Je hebt niet veel nodig om binnen 6 maanden al je eigen avocadoplantje van ongeveer 30cm te hebben.

Tips voor het zelf kweken
Privacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: