Superfood Avocado gezondheidsvoordelen

De avocado bevat belangrijke voedingstoffen en veel gezonde vetten.

Ben jij ook zo gek op avocado’s? De avocado is een bijzondere vrucht omdat er vrijwel geen vergelijkbare soorten vruchten zijn met dezelfde voedingstoffen. Het meeste fruit zoals bijvoorbeeld bananen, mandarijnen, mango’s maar ook ananassen bestaan voor het grootste deel uit koolhydraten.

De vele gezondheidsvoordelen van de avocado zijn al langer bekend en daarom wordt de avocado ook gezien als echte superfood. De avocado bevat belangrijke voedingstoffen en veel gezonde vetten.

Voedingstoffen van de avocado

Dit zijn de voornaamste voedingstoffen die een avocado bevat en waardoor deze zoveel gezondheidsvoordelen heeft:

  1. Vitamine K
  2. Vitamine C
  3. Foliumzuur
  4. Kalium
  5. Vitamine B5
  6. Vitamine B6
  7. Vitamine E

Daarnaast bevat een avocado ook kleine hoeveelheden magnesium, ijzer en vitamine A.

Koolhydraatarm avocado

De avocado is dus een koolhydraatarm en gezond plantaardige vrucht die vooral erg goed voor je gezondheid is. Avocado’s bevatten geen cholesterol en erg weinig verzadigd vet. De laatste jaren wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de voordelen van het eten van avocado’s.

Gezondheidsvoordelen

Het regelmatig eten van avocado’s is goed voor je hart, je ogen en je immuunsysteem. Door de hoeveelheid kalium en vitamine ontstaat er namelijk een betere balans in je lichaam. Veel Nederlanders krijgen dagelijks teveel zout binnen door het eten van vlees, kaas, chips, brood en soep. Door de gezonde voedingstoffen van de avocado ontstaat er een beter evenwicht wat bloeddrukverlagend werkt, dat is goed voor je hart en bloedvaten.


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: