Fruitvliegjes in je avocadoplant?

Heb jij last van veel kleine vliegjes die rond je avocadoplant zitten? Let op dat je plant dan niet in de buurt staat van andere kamerplanten.

Bestrijden rouwvliegjes

Deze vliegjes zijn waarschijnlijk geen fruitvliegjes maar rouwvliegjes. Veel kamerplanten, zeker de avocadoplant die je veel water geeft en waarvan de potgrond vochtig is krijgen vroeg of laat last van rouwvliegjes. Deze rouwvliegjes voeden zich met de bladeren van de plant en leggen in de eerst 4 tot 5 centimeter aarde larve waardoor je binnen no-time last krijgt van heel veel rouwvliegjes rondom je plant.

De vliegjes op zich brengen geen schade aan je kamerplant maar de larve daar en tegen kunnen je plant onder de grond aan de wortels wel degelijk beschadigen.

Bodem bedekken met fijn speelzand

Oplossing rouwvliegjes kamerplant

Gelukkig kun je heel eenvoudig het probleem verminderen/verhelpen door de eerste paar centimeter van de grond te verwijderen en vervangen voor fijn speelzand. Hierin kunnen de rouwvliegjes moeilijker larve leggen en kunnen de larve de wortels van je plant niet meer beschadigen. Heeft je avocadoplant erg veel last van rouwvliegjes of heb je zelfs meerdere kamerplanten met dit probleem. Overweeg dan ook om Stenema aaltjes te gebruiken. Je kunt dit even oplossen in een gieter met water en dit over de grond verspreiden.

Aaltjes tegen larven van rouwvliegjes


Avocadoplant kopen


Altijd de juiste hoeveelheid waterPrivacyverklaring Disclaimer | © 2020 Avocadoplant.nl
Design & development: